Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 16.01.2014.

20:18

Denis ponovo na čelu Meklarena

Ron Denis ponovo je imenovan za prvog čoveka Meklaren grupe i na tom mestu je zamenio Martina Vitmarša, šefa britanske ekipe u Formuli 1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Denis je istakao da mu je prioritet da se Meklaren vrati na čelo u Formuli 1 posle razočaravajuće prošle sezone.

Prema izvorima britanskih medija, Denis se u četvrtak obratio zaposlenima u sedištu Meklarena u Vokingu upravo povodom promena u kompaniji, ali i njegovog povećanog učešća u radu tima. Denis je takođe naglasio da je moguće da će doći do još nekih promena, posebno po pitanju šefa ekipe.

Doći će do određenih promena. Ponovo ćemo pobeđivati“, rekao je Denis tokom obraćanja zaposlenima koje je trajalo 20 minuta.

Vitmarš, sadašnji šef tima, nije bio prisutan tada, ali je i dalje ostao na svojoj funkciji što se tiče ekipe u Formuli 1. Za sada nikakve odluke nisu donete o tome da li će ostati na čelu tima ili će biti zamenjen. Konačna odluka biće poznata u februaru, a Denis će biti taj koji će je doneti.

Denis, koji je bio šef ekipe Meklarena od 1982. do 2009. godine, zamenio je Vitmarša na mestu izvršnog direktora Grupe u četvrtak. U saopštenju koje je izdao tim, Denis je naglasio da je imenovan za prvog čoveka da bi uradio sve što je potrebno da bi Meklaren nastavio putem kojim treba da ide.

Deoničari su odlučili da ja budem taj koji će napisati uzbudljivo novo poglavlje priče o Meklarenu, počevši od naših rezultata kako na stazi, tako i van nje. Tokom narednih nedelja ću pregledati sve naše poslove, sa ciljem da poboljšamo sve aspekte našeg trenutnog delovanja, ali i otkrijem nova polja na kojima bismo mogli da napredujemo u pogledu tehnologije, i gde bismo mogli još da investiramo“, rekao je Denis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu