Nova vest
Auto-moto

Petak, 02.12.2011.

18:00

Red Bul i Ferari napustili FOTA

Šampion Formule 1 u konkurenciji konstruktora Red Bul i Italijanski Ferari saopštili su da se povlače iz Asocijacije timova Formule 1 (FOTA).

Izvor: V

Autor: V

Default images

U saopštenju Ferarija se navodi da su se nerado odlučili na taj korak, kao i da je o svemu informisan predsednik FOTA Martin Vitmarš, inače prvi čovek Meklarena.

Italijanski tim je dodao i da je odluka je doneta zbog "zastoja u nekim pitanjima" prilikom osnivanja grupe, ali se dodaje da će Ferari nastaviti da sarađuje sa drugim timovima.

Ferari je saopštio da prolazi kroz delikatni period "kao i ostatak sveta", dok Red Bul nije ulazio u detalje svog povlačenja iz Asocijacije.

Posle povlačenja Red Bula i Ferarija FOTA ima samo devet članova, pošto se Hispanija rejsing povukao iz Asocijacije. FOTA sada čine Meklaren, Mercedes GP, Lotus GP, Fors Indija, Toro Roso, Zauber, Vilijams, Tim Lotus i Marusja Virdžin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu