Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 02.05.2011.

22:53

Novi rok za trku u Bahreinu 3. jun

Organizatori trke za Veliku nagradu Bahreina dobili su novi rok do 3. juna da se izjasne da li će trka moći da bude održana ove godine.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

“Odluka o produžetku roka doneta je posle konsultacijama sa zvaničnicima Bahreina i menadžmenta Formule 1, kao i međunarodnog promotera”, kaže se u saooštenju Svetske automobilske federacije (FIA).

FIA je prethodno tražila od organizatora trke na stazi “Sakir” da odluka o održavanju trke bude doneta do 1. maja. Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston još prošle nedelje je rekao da je spreman da odustane od Bahreina za ovu sezonu, ali da je realno da se rok za odluku produži, što je zvanično potvrđeno u ponedeljak.

Velikom nagradom Bahreina 13. marta trebalo je da startuje ovogodišnji šampionat Formule 1, ali je trka otkazana zbog nereda u toj zemlji.

Baš 3. juna biće održan sastanak Svetskog saveta za auto-moto sport u Barselonu, a taj datum je između glamurozne Velike nagrade Monaka i trke u Kanadi.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Turske u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu