Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 06.12.2010.

19:07

Veber vozio sa frakturom ramena

Vozač Red Bula Mark Veber vozio je poslednje četiri trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 sa frakturom ramena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Australijanac je tu povredu zaradio u padu sa planinskog bicikla u Australiji u oktobru, posle trke za Veliku nagradu Singapura.

34-godišnji Veber, koji je u novembru 2008. godine doživeo prelom potkolenice i ramena u dva incidenta na biciklu u Tasmaniji, poslednju povredu otkrio je u knjizi “Izbliza – 2010, sezona za pamćenje”, koja će biti objavljena u Australiji ovog meseca.

Vozio sam sa dobrim prijateljem, a iznenada on je pao ispred mene i ja nisam imao drugde i pao sam preko bicikla. Pretrpeo sam povredu koju zovu ‘skijaška fraktura’ na svom desnom ramenu”, napisao je Veber u knjizi.

Pre te povrede Veber je bio prvi u generalnom plasmanu, ali je pretrpeo neobjašnjivi pad u formi i sezonu je završio kao treći, iza šampiona i timskog kolege Sebastijana Fetela i vozača Ferarija Fernanda Alonsa.

Posle Velike nagrade Singapura Australijanac se prvi put našao na planinskom biciklu posle udesa u Tasmaniji. Zanimljivo je da Veber uopšte nije rekao šefu Red Bula Kristijanu Horneru za povredu, za koju su samo znali njegov lični trener Rodžer Kliri i doktor Svetske automobilske federacije (FIA) Geri Hartstajn jer je zbog bolova morao da prima inekcije kortizona.

Veber je posle povrede bio drugi u Japanu, ali je onda imao udes u Koreji, pre povratka na podijum u Brazilu. Pre te trke Australijanac je emotivno optužio tim da favorizuje Fetela, a na njoj je Red Bul osvojio svoju prvu titulu konstruktora. I dok je na zatvaranju sezone u Abu Dabiju Fetel slavio titulu, Veber je bio osmi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu