Nova vest
Auto-moto

Sreda, 09.06.2010.

16:22

Masa produžio ugovor sa Ferarijem

Brazilac Felipe Masa produžio je ugovor sa Ferarijem do kraja 2012. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Masa je pod ugovorom sa Ferarijem bio od 2001. godine, ali je 2002, 2004. i 2005. godine vozio za Zauber, koji je tada imao parnerstvo sa italijanskim timom oko nabavke motora.

Posle je usledio prelazak u Ferari, za koji je do sada vozio 69 trka, i ostvario je 11 pobeda, 15 pol pozicija i još 19 puta se našao na podijumu.

Presrećan sam što sam dobio priliku da vozim za Ferari još dve sezone. Tokom cele karijere u Formuli 1 sam vozio bolide u kojima je bio motor napravljen u Maranelu i zbog toga sam ponosan što ću nastaviti da radim sa timom koji smatram svojom drugom porodicom”, rekao je Masa.

Masa, koji je 2008. godine bio vicešampion Formule 1, se ona početku ove sezone vratio u šampionat posle višemesečnog odsustva posle teškog udesa tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske u julu prošle godine. Upravo zbog toga se u poslednjih nekoliko nedelja mnogo spekulisalo oko njegove budućnosti u Ferariju.

Felipe je deo Ferarija već skoro jednu deceniju, odrastao je i kao vozač i kao čovek, i prošao je kroz teška vremena, ali nam je dao i trenutke velike sreće. Želeli smo da pokažemo dokaz stabilnosti i veru u odličnu vozačku postavu koja ima sposobnost da radi zajedno za dobrobit tima”, rekao je šef Ferarija Stefano Domenikali.

Pošto je Fernando Alonso posle prelaska iz Renoa potpisao trogodišnji ugovor, uz Masino produženje, došlo je do ‘zamrzavanja’ vozačkog tržišta, bar što se tiče vodećih timova za narednu godinu.

Masino mesto je bilo jedino potencijalno prazno među četiri vodeća tima, sem ukoliko Mihael Šumaher napusti Mercedes pre planiranog vremena, pošto je Mark Veber potpisao novi ugovor sa Red Bulom.

Pored Vebera za Red Bul će sledeće sezone voziti Sebastijan Fetel, boje Meklarena će i dalje braniti Luis Hamilton i Dženson Baton, a Mercedesa Niko Rozberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

3 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu