Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 17.12.2009.

13:30

Mercedes: Drugi vozač u januaru

Ekipa Mercedes GP će početkom januara otkriti ko će biti drugi vozač tima u narednoj sezoni, dok se glasine da će to biti Mihael Šumaher ne stišavaju.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

"Već u svojim redovima imamo odličnog vozača Nika Rozberga, a početkom naredne godine ćemo znati i ko će biti njegov klupski kolega", rekao je Diter Ceče, prvi čovek kompanije Dajmler, u čijem posedu se nalazi Mercedes.

"Dolazak Nika Rozberga u naš tim je dobra stvar. I sigurno je velika atrakcija to što ćemo u našem timu imati bar jednog Nemca", dodao je Ceče.

I dok je Ceče istakao da će se ime drugog vozača znati u januaru, u nemačkim medijima se već nedeljama spekuliše da će to biti Šumaher, sedmostruki šampion Formule 1, koji se povukao iz šampionata na kraju sezone 2006. godine.

Mercedes je u novembru postao većinski vlasnik ekipe Bron GP, koja je ove godine osvojila titule i u konkurenciji vozača i u poretku konstruktora, a potom je preimenovana u Mercedes GP. Nemački gigant će, takođe, u naredne dve sezone i dalje biti partner Meklarena, a do tada će britanska kompanija otkupiti deo akcija koje se nalaze u posedu Mercedesa, koji će i posle toga ekipu snabdevati motorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu