Nova vest
Auto-moto

Subota, 12.12.2009.

16:25

Nemački mediji: Šumi blizu povratka

Nemac Mihael Šumaher je sve bliži povratku u Formulu 1 kao vozač ekipe Mercedes GP, prenose nemački mediji.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Prema izvorima bliskim menadžmentu sedmostrukog svetskog šampiona izveštaji nemačkih medija nisu samo glasine, a da će do saradnje doći ako Šumaher prođe obavezni lekarski pregled. Dogovor bi mogao da bude zvanično potvrđen već naredne nedelje, ali je moguće da će i na njega morati da se sačeka čak i do početka januara.

Ekipa Mercedes GP se ove godine takmičila pod imenom Bron GP, i osvojila je titule u obe konkurencije. Od završetka sezone tim je prvo napustio Rubens Barikelo, koji je prešao u Vilijams, a potom i novi šampion Dženson Baton, koji će od naredne godine braniti boje Meklarena. Za sada je sigurno da će za Mercedes voziti Nemac Niko Rozberg, dok je izvršni direktor ekipe Niki fraj izjavio da bi Šumaherov povratak bio dobar za Formulu 1, kao i da četvorica vozača konkurišu za drugo mesto.

Šumaher se iz Formule 1 povukao na kraju sezone 2006. godine, a bilo je planirano da se vrati u šampionat kao zamena povređenom Felipeu Masi, ali do njega nije došlo zbog bolova u vratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu