Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.09.2009.

18:43

Santander novi sponzor Ferarija

Najtrofejnija ekipa u istoriji Formule 1 Ferari potpisala je petogodišnji ugovor sa španskom bankom Santander.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Potpisivanje dugogodišnjeg ugovora samo je povećalo spekulacije da će dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, trenutno član Renoa, preći u italijanski tim. Dogovor je objavljen na konferenciji u četvrtak, uz prisustvo predsednika Ferarija Luke di Montecemola i predsedavajućeg Santandera Emilija Botina, pred trku za Veliku nagradu Italije.

Upitan da li želi da Alonso naredne godine pojača Ferari Botin je rekao:

"Mogu da imenujem direktore i čelne ljude Santandera, ali odluku o vozačima donosi Luka di Montecemolo".

U poslednjih nekoliko meseci u padoku se šuška da će na kraju sezone Alonso zameniti Kimija Raikonena u Ferariju, i da će zajedno sa Felipeom Masom, koji se oporavlja od teške povrede glave zadobijene tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, činiti vozačku posadu italijanske ekipe. Ipak, Montecemolo, nije želeo da raspravlja o trenutnoj situaciji vozača, ali kada mu je postavljeno pitanje odgovorio je:

"Sada razgovaramo o sponzorskom ugovoru. Vozači Ferarija su Kimi Raikonen i Felipe Masa. Presrećan sam zbog poslednjih Felipeovih rezultata, jer znamo da se neće vratiti samo kao vozač, već će biti u punoj formi, a Fernandu želim puno sreće ovog vikenda".

Botin je odbio da objavi finansijske detalje sponzorstva, koje uključuje logo kompanije na bolidima, kao i kombinezonima vozača, a koje će početi od 2010. godine, a takođe nije rekao da li dogovor sa Ferarijem znači da će to značiti da je sponzorstvu Meklaren Mercedesa došao kraj. Santander je postao jedan od sponzora Meklarena 2007. godine kada je Alonso bio jedan od vozača britanske ekipe.

Jedna od najvećih banaka u Evropi će i dalje biti glavni sponzor trka za Veliku nagradu Italije, Britanije i Nemačke u šampionatu Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

16 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu