Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 28.12.2008.

12:03

Slim ipak ne kupuje Hondu

Meksički milijarder Karlos Slim nije kupio tim Formule 1, Hondu, i ne pregovara sa japanskom ekipom.

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

Početkom meseca japanska kompanija je objavila povlačenje iz Formule 1, zbog globalne ekonomske krize i loših rezultata ekipe u poslednje dve sezone. ’’Nema dogovora sa timom Honde. Nema ni dogovora, a ni pregovora’’, rekao je anonimni izvor agenciji AFP.

Slimov sin takođe je izjavio meksičkim novnarima da su priče o kupovini Honde bez ikakvog osnova. Italijanske novine ’’La Stampa’’ prenele su u subotu da drugi najbogatiji čovek sveta namerava da preuzme ekipu Formule 1.

’’Spasilac je stigao u poslednji čas: Karlos Slim, 67 godina, drugi najbogatiji čovek sveta’’, pisale su italijanske novine koje nisu navele izvor informacije.

Ekipa Honde se prvi put takmičila u šampionatu Formule 1 1964. godine, i do sada je zabeležila tri pobede, uključujući i Batonovu u Mađarskoj 2006. Ove sezone, tim je zauzeo deveto mesto sa 14 bodova. Najbolji rezultat zabeležio je Rubens Barikelo koji je osvojio treće mesto u Silverstonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu