Nova vest
Auto-moto

Petak, 22.02.2013.

13:07

Borković se vraća na kružne staze

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ove godine će se takmičiti u Evropskom šampionatu turing automobila (ETCC).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Borković, koji se prošle godine okitio titulom evropskog šampionata na brdskim stazama, voziće Seat Leon S2000, koji je prethodno bio u posedu Gabrijelea Tarkvinija, bivšeg svetskog šampionata na kružnim stazama.

Posle osvajanja Evrope na brdskim stazama u 2012, prvi srpski evropski šampion u automobilizmu, Dušan Borković se za sezonu 2013. priprema za nove i neočekivane izazove. Posle dugog razmišljanja šta bi moglo predstavljati stepenicu više u odnosu na postavljeni šampionski rezultat prethodne godine, Dušan Borković se odlučio za takmičenje na FIA Evropskom prvenstvu na kružnim stazama koje se vozi na najpoznatijim svetskim stazama kao što Monca, Imola, Brno”, stoji u saopštenju Nisotek rejsing tima za koji vozi Borković.

U Borkovićevim planovima je i saradnja sa timom Sanred iz Barselone, koji bi trebalo da bude neopšhodna tehnička podrška srpskom automobilisti.

Ovo takmičenje iziskuje svakodnevna testiranja, koja je u ovom trenutku teško priuštiti. Potrebna mi je podrška najboljih, a uz podršku generalnog sponzora, što je i ove godine NIS, grada Pančeva, a nadam se i drugih koji će prepoznati važnost promocije za našu državu kroz ovaj sport. Verujem da ću doneti Srbiji bar jedan podijum i sa ovog takmičenja, a narednih godina, sa znatno više iskustva na novim stazama i neku titulu”, rekao je Borković.

Ovogodišnji Evropski šampionat turing automobila startuje u Monci 24. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu