Nova vest
Auto-moto

Subota, 29.05.2010.

19:26

Staničiću pol i rekord staze

Vozač Dijamanta Željko Staničić osvojio je pol poziciju u klasi 1.000 kubika štok sport pred prvu trku Otvorenog šampionata Srbije u motociklizmu.

Izvor:

Autor:

Default images

Staničić je na putu do pola ujedno oborio rekord staze Beranovac, kod Kraljeva, ali i nadmašio aktuelnog šampiona Srbije Nenada Petrovića.

Pored Staničićevog rekorda zvanične treninge pred otvaranje moto sezone u Srbije obeležila je kiša, a na njima je učešće uzelo 59 takmičara u pet raspisanih klasa.

U najjačoj klasi iza Staničića i Petrovića, predstavnika kluba organizatora trke AMKK Divlji iz Kragujevca, naći će se legenda srpskog motociklizma Dragoslav Kule Perišić, još jedan član Dijamanta.

Kiša koja je ozbiljno padala pre starta i u toku prvog zvaničnog treninga učinila je da takmičari i prateće ekipe ulože dodatan napora kako bi sve bezbedno proteklo. Vremena ostvarena na prvom, praktično se ne mogu porediti sa drugim treningom, kada je voženo bez kiše i po delimično osušenoj stazi. Svi koji znaju kako izgleda skraćeni krug na Beranovcu znaju da je u pitanju vrlo zahtevna staza”, reči su Danijela Vaštaga, sekretara Moto saveza Srbije.

Kuriozitet čitavom prvom zvaničnom danu takmičenja na Beranovcu dale čak tri devojke, od kojih je jedna iz Bugarske - Kaneva Genoveva, koji vozi u klasi 170 SP.

Prvo vreme u klasi 125 SP pripadalo je Đorđu Jovanoviću, dok je Nikola Stanković, jednu poziciju iza. Takođe iz prvog reda, sa trećeg starnog mesta krećenuće Ratko Panajotović.

U klasi do 600 kubika Marko Stošić najboljim vremenom je najavio će se ozbiljno boriti za odbranu titule. Bogadanos Dimitrios iz Grčke, ostvario je drugo vreme, dok će treći na startu biti Nenada Stojanović.

U moto hepening klasi do 600 kubika, najbrži na treningu bio je Almir Šabanagić, nekada ubedljivo prvi u 125 kubika, dok će uz njega Stevan Sokola i Stevan Dimitrijević startovati iz prvog reda.

U klasi do 1.000 kubika kod nazovi ametara, vodeći je Danilo Mladenović, zatim slede Stevan Sokola i Nenad Perišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu