Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 09.02.2009.

13:52

Pavlović u Formuli 2

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove sezone će voziti u Formuli 2, ali nije precizirano za koji tim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Projekat za 2009. godinu je jako interesantan, radi se o novoj kategoriji, Formuli 2, koju organizuje FIA. Cilj za ovu sezonu je da osvajanje šampionske titule, jer ko dođe do titule dobija test u Formuli 1“, rekao je Pavlović posle potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci Ministarstva omladine i sporta.

Ugovorom je predviđeno da Ministarstvo omladine i sporta ove sezone Pavlovića finansira sa 10 miliona dinara. Prema rečima Pavlovića još uvek se ne zna za koju ekipu će voziti, ali da se više ekipa nalazi u konkurenciji.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković je rekla da će ministarstvo finansijski pokušati da pomogne Pavloviću i da je ta pomoć samo još jedan korak srpskog automobiliste ka Formuli 1.

Posle 25 godina Međunarodna automobilska federacija (FIA) je u junu prošle godine objavila da će Formula 2 biti ponovo pokrenuta ove godine. Trke Formule 2 će uglavnom biti vožene u okviru Svetskog šampionata turističkih vozila (WTCC) u Evropi. Sezona počinje 31. maja u Valensiji, a završava se takođe u Španiji, ali u Barseloni. Šampion serije kao nagradu će dobiti jedan test u ekipi Vilijamsa u Formuli 1.

Kalendar Formule 2:
31. maj „Rikardo Tormo“, Španija
21. jun „Brno“, Češka
28. jun „Spa Frankošamp“, Belgija
19. jul „Brends Heč“, Velika Britanija
16. avgust „Donington park“, Velika Britanija
6. septembar „Oseršleben“, Nemačka
20. septembar „Imola“, Italija
1. novembar „Katalunja“, Španija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu