Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.01.2017.

08:27

Zverev: Ne znam kako sam ovo uradio, vi mi recite

Miša Zverev nije van top 100 na svetu kao Denis Istomin, ali je i njegova pobeda nad jednim od najvećih favorita na Australijan openu stigla kao šok.

Izvor: B92

Autor:B92

Zverev: Ne znam kako sam ovo uradio, vi mi recite
Foto: Getty Images

Nemac je savladao Endija Marija sa 3:1 zahvaljujući fanatičnoj igri tokom većeg dela meča, ali i zahvaljujući neverovatnom mentalnom fokusu.

"Kao da sam bio u komi, samo sam igrao servis i volej od početka do kraja. Ne znam kako sam ovo uradio, bolje mi vi recite, vi ste gledali", rekao je Zverev posle meča.

Teniski šampioni imaju sposobnost da ekspresno iza sebe ostave izgubljene poene i da dodaju gas kada je to bilo najpotrebnije. Zverev, iako je juniorsku karijeru započeo kada i Mari i Novak Đoković, nije teniski šampion, ali se to na terenu nije videlo.

Neko drugi bi ceo svoj trud prosuo nakon vođstva od 2:1, 4:3, 40:30 i promašenog skoro nepromašivog smeča. Džim Kurijer ga je pitao šta je tada pomislio.

"Pogledao sam u mamu, a ona se uvek smeje u tim situacijama. To mi je pomoglo", rekao je nasmejani Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu