Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.02.2015.

15:25

Morezmo: Novakovi problemi nisu omeli Endija

Ameli Morezmo, trener Endija Marija, smatra da navodni problemi Novaka Đokovića sa povredom ni malo nisu uticali na igru njenog štićenika.

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

"Ne, ne delim to mišljenje. Nisam primetila da su Novakovi navodni problemi sa povredom uticali na Endija", bila je jasna Morezmo. "Njegova igra ide 'gore-dole' – od neverovatne do nešto slabije. Ponekad možete da vidite da tu ima prostora da napadnete, ali on veoma brzo 'zatvori' ta vrata. Konstantno napreduje, dodajući elemente u svoju igru".

Prvi reket planete pobedio je Endija Marija sa 3:1 u setovima u finalu prvog Gren slema sezone u Australiji, osvojivši 12 od poslednjih 13 gemova, za rekordnu petu titulu na Australijan Openu, a ukupno osmu iz kategorije četiri najveća turnira.

"Ove dve nedelje su bile zaista sjajne za Endija, pogotovo u poređenju sa prošlom godinom. Uspeo je da pronađe željeni nivo igro. Ali, da li je to dovoljno da se pobedi Đoković, koji je izvanredan? I dalje nije dovoljno. Ipak, ostvarili smo bitan napredak, a ostalo je samo da poradimo na nekim sitnicama. Dao je sve od sebe", zaključila je Morezmo.

Na Marijevoj konferenciji za medije, novinari su bili prilično sugestivni i spekulisali su o Đokovićevom fizičkom stanju na početku trećeg seta, ali Novak nije želeo da komentariše te navode prilikom šampionskog slikanja – istakavši da je rekao sve što je imao u nedelju.

Pročitajte i kako je Saša Ozmo video finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu