Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.01.2015.

03:55

Đoković ekspresno do trećeg kola

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena ubedljivom pobedom nad Andrejem Kuznjecovim iz Rusije, rezultatom 6:0, 6:1, 6:4.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Đoković je odigrao mnogo bolji meč nego pre dva dana protiv Aljaža Bedenea i posao završio za 84 minuta.

Novak će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz duela Japanca Goa Soede i Fernanda Verdaska iz Španije.

Srpski teniser od samog starta odigrao je fantastično – odlično je servirao, osnovni udarci su savršeno funkcionisali, pa je posle samo 50 minuta na semaforu pisalo 6:0, 6:1.

Početni udarac je bio veoma siguran, upisao je osam asova, a realizacija na prvi servis bila je odličnih 86 odsto. Jedini pad koncentracije desio se početkom trećeg seta, kada je Đoković promašio nekoliko udaraca, a Kuznjecov napravio jedini brejk. Ipak, iako nervozniji nego na startu, Novak se brzo vratio i sigurno priveo meč kraju.

Đoković, koji je deveti put uzastopno prošao barem u treće kolo na prvom Gren slemu sezone, meč je završio sa 28 vinera i 19 neiznuđenih grešaka, dok je Rus upisao 10 direktnih poena i 34 greške.

Tok meča:

Srpski teniser otvorio je meč na ‘Rod Lejver Areni’ na veoma siguran način – dva servis vinera, direktan poen forhendom i iznuđena greška rivala za 1:0.

Forhend je odlično funkcionisao na početku meča, dobrim riternom iz tog udarca naterao je Kuznjecova da pogreši i stigao do dve vezane brejk šanse. Prvu je Rus spasao dobrim servisom, ali je već kod druge popustio za 2:0.

I drugi gem na svoj servis Novak je lagano osvojio, a onda ponovo napao servis rivala. Kuznjecov je svaku lopticu udarao iz sve snage što protiv srpskog igrača nije dobra taktika. Posle dva vinera forhendom i riterna pod noge Đoković je otišao na 4:0.

Iako je snažnim i ravnim udarcima stigao do 40:40, Kuznjecov je u sledećem poenu požurio na mrežu, što je Novak kaznio odličnim forhend pasingom po dijagonali i još jednim poenom otišao na 5:0.

Ruski teniser počeo je bolje da servira nego na startu meča, ali je i više grešio. Đoković je za 15:15 odigrao spektakularan poen pogodivši viner forhendom posle smeča rivala, a onda i sačekao da mu rival pokloni gem – 6:0.

Najbolji teniser sveta bez većih problema otvorio je i drugi set, a onda je viđen najduži gem na meču. Andrej je imao šansu da se u dva navrata upiše na semafor, ali ga je Đoković uvek čitao i prolazio na mreži. Kod druge brejk lopte Rus je loptu ubacio u mrežu za 2:0. Usledio je gem bez izgubljenog poena i ponovo je na servisu bio Kuznjecov (3:0).

Četvrti gem trećeg seta odvijao se kao i svi do sada – Novak je držao visok nivo igre, mleo protivnika koji je grešio, i stigao do dve vezane brejk šanse. Ipak, Rus se izvukao servisima, preživeo još dve brejk šanse i zahvaljujući početnom udarcu uspeo da se upiše na semafor – 3:1. To nije smetalo srpskom igraču da veže dva vinera forhendom i as, i za minut povede sa 4:1.

Đoković nije spuštao nogu sa gasa – u laganom ritmu napravio je još jedan brejk i posle samo 50 minuta poveo sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1).

Đokoviću je malo opala koncentracija, pa je prva tri riterna izbacio u aut. Sledeća tri poslao je pod noge rivala, ali je on uspeo da sa dva dobra servisa izbegne brejk na startu. Tada smo videli najlošiji gem Novaka od početka meča – dve duple servis greške, jedna neiznuđena greška i bekhend paralela Rusa za prvi brejk (0:2). Međutim, srpski igrač se brzo stabilizovao, podigao nivo igre i odmah vratio izgubljeno. Sledeći gem trajao je nešto više od minuta – 2:2.

Beograđanin se vratio u ‘mod’ iz prva dva dela igre – forhend i servis savršeno su funkcionisali u nastavku drugog seta. Novi brejk i novi gem sa nulom za 4:2. Do kraja meča obojica tenisera držala su svoj servis i Novak je lagano priveo meč kraju rezultatom 6:0, 6:1, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu