Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2010.

12:48

Endi Mari prvi finalista

Prvi finalista Otvorenog prvenstva Australije u muškom singlu je Endi Mari.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Britanac je u polufinalu savladao Hrvata Marina Čilića u četiri seta 3:6, 6:4, 6:4, 6:2 za tri časa i dva minuta. Mari će se u svom drugom Gren slem finalu sastati sa pobednikom duela između Švajcarca Rodžera Federera i Francuza Žoa Vilfrida Conge. Ukoliko trijumfuje u nedeljnom finalu, četvrti teniser sveta će doneti Velikoj Britaniji Gren slem trofej posle 74 godine.

Osim toga, titula u Melburnu doneće mu i drugo mesto na ATP listi čime bi pretekao Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Mari je imao set zaostatka u polufinalnom duelu sa Čilićem, a to je ujedno i prvi set koji je izgubio na ovogodišnjem Ozi openu. Hrvat je dva puta oduzeo servis Britancu i poveo sa 1:0. Sredinom drugog seta, četvrti teniser sveta je zaigrao bolje što je rezultatiralo brejkom za 3:2, a kasnije i izjednačenjem na 1:1 u setovima.



I u trećem setu je Mari prvi napravio brejk, ali je Čilić odmah uzvratio. Međutim, sjajni Britanac je ponovo oduzeo servis protivniku i kada je stigao do 6:4 epilog meča se mogao naslutiti. To je bio početak kraja nadanja najboljeg hrvatskog tenisera da može do prvog Gren slem finala u karijeri.

U četvrtom setu, Mari igrao odlično i nije dozvolio Čiliću da evetualno ugrozi njegovu prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu