Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.01.2010.

12:01

Federer prilično lako sa Hjuitom

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer stigao je do četvrtfinala ubedljivom pobedom nad Lejtonom Hjuitom, 6:2, 6:3, 6:4. Meč je trajao 115 minuta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je Australijanac odličan na brzoj podlozi i igrao je pred svojim navijačima samo u poslednjem setu uspeo je da pruži ozbiljan otpor prvom favoritu turnira.

Prva dva seta trajala su samo 67 minuta. U prvom je Federer napravio dva ’brejka’ a ljubimac domaće publike nije imao nijednu priliku da oduzme servis protivniku. U drugom setu jednom je Hjuit izgubio servis i još jednom nije imao priliku da napravi ’brejk’.

Tek u poslednjem setu, koji je trajao 48 minuta viđena su tri brejka, jedan Hjuitov ali i dva Federerova.

Prvi reket sveta imao je 63% prvog servisa, prednost u asovima (7:5) i vinerima (49:18), ali je napravio i nešto više neiznuđenih grešaka (27:18). Ukupno je na meču iskoristio pet od 15 prilika da oduzme servis protivniku.

Federerova igra podsećala je u većem delu meča na njegove najbolje dane a Švajcarac je jedini set do sada izgubio u prvom kolu, u duelu sa Andrejevim iz Rusije. Posle tog izgubljenog seta ’vezao’ je 12 dobijenih za plasman u četvrtfinale.

Kada sam video žreb i saznao da idem na Hjuita nije mi bilo drago. Znao sam da će biti teško i bilo je teško. Lejton je veliki borac, igrao je dobro i nadam se da ce nastaviti tako,“ rekao je Federer neposredno posle meča.

On je veliki igrač i imao sam u karijeri teških trenutaka u duelima sa njim, poslednjih godina igram dobro ali ne postoji lagan meč kada je on sa druge strane mreže,“ pohvalio je Australijanca najbolji teniser sveta.

Kurijer je Federera podsetio na njihove mečeve u juniorskoj konkurenciji.

I tada je voleo da igra sa mnom, znao sam da će to biti veliki rivalitet.“

Federer u četvrtfinalu igra sa Davidenkom. Rus je poslednja dva meča sa Švajcarcem dobio.

On dobro igra protiv mene u poslednje vreme, ima svoju igru i nije mi lako. On je jako dugo u najboljih pet i znam da neće biti lako. videćemo, moglo bi da se igra svih pet setova ali se nadam da ću pobediti,“ rekao je prvi teniser sveta i pobednik turnira u Melburnu 2004, 2006. i 2007. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve