Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2010.

14:44

Žistin Enan: “Idealan meč pre finala”

Pobedom nad Kineskinjom Đie Ženg nekadašnja prva teniserka sveta Žistin Enan je izborila plasman u finale Australian opena, svog prvog Gren slema od povratka na teren.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je bio idealan meč pre finala. U prethodne dve nedelje sam imala mnogo teških mečeva, i sada je bio pravi trenutak da se oporavim od toga. Znala sam da me očekuje opasan meč, polufinale Gren slema je uvek posebno, jer je to poslednji meč pre velikog finala. A posebno u mojoj situacii jer sam bila veoma uzbuđena zbog mogućnosti da ponovo budem u finalu Gren slema”.

Znala sam da moram da budem pažljiva. Bila sam fokusirana i koncentrisana i svoj posao sam odradila savršeno. Naporno sam radila i osećaj je fantastičan, naravno. Uzbuđena sam zbog onoga što me očekuje i ne mogu da dočekam”.

U subotnjem finalu Australian opena Enanova će igrati protiv Amerikanke Venus Vilijams, sa kojom se do sada nije nijednom sastala u finalu na nekom od četiri Gren slem turnira.

Ovo je moj prvi Gren slem od povratka i ovo je više od sna. Presrećna sam jer ću igrati protiv Serene jer ako želim da osvojim još neki Gren slem, moram da pobedim najbolju teniserku na svetu. I to je najveći izazov koji bih mogla da imam. Ipak, moram da budem iskrena i da kažem da nisam ovo sve očekivala. Ali, sada dolazi realnost i daću sve od sebe”.

Belgijanka ističe da mnogo poštuje rivalku u predstojećem finalu i da smatra da je mlađa od sestara Vilijams prava šampionka.

Osećam puno poštovanja prema njoj, i svemu što je postigla. Ona je prava šampionka i to je još jednom pokazala na ovom turniru. Imala je problema, ali je reagovala kao veliki šampion, pravi borac, koji nikada ne odustaje. I mislim da je pomogla u tome da igra dođe do jednog drugoh nivoa. Mnogo je pomogla ženskom tenisu i još uvek je tu zbog neverovatnim odnosom prema svemu. Mislim da jedna drugu poštujemo upravo zbog toga. Obe smo veliki borci, želimo pobedu, i mislim da smo jedna drugoj pomogle i zbog toga smo bolje”, rekla je Žistin Enan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu