Nova vest
Atletika

Sreda, 08.09.2021.

22:15

Pobeda Lasickene u Cirihu, ispred Mahučik i Mekdermot

Ruska atletičarka Marija Lasickene osvojila je prvo mesto u skoku u vis na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu skokom od dva metra i pet centimetra.

Izvor: SN

Autor: SN

Pobeda Lasickene u Cirihu, ispred Mahučik i Mekdermot
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

U uzbudljivom takmičenju na trgu Sekhazelojten u Cirihu, olimpijska šampionka iz Tokija slavila je ispred Ukrajinke Jaroslave Mahučik (2,03) i Nikole Mekdermot sa Novog Zelanda (2,01).

Ove tri atletičarke bile su na pobedničkom postolju i u Tokiju. I tada je Lasickene bila prva, Novozelanđanka je bila druga, a Ukrajinka treća.

U bacanju kugle u ženskoj konkurenciji trijumfovala je Amerikanka Megi Juin sa hicem od 19,41 metar, dok je kod muškaraca najbolji bio njen sunarodnik Rajan Krauzer (22,67).

U trkama na 5.000 metara slavili su Fransin Nionsabo (14:28,98) iz Burundija u ženskoj i Berih Aregavi iz Etiopije u muškoj konkurenciji (12:58,65).

U skoku u dalj je trijumfovala najbolja srpska atletičarka Ivana Španović (6,96), dok je kod muškaraca najbolji bio Šveđanin Tobijas Montler (8,17).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu