Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 06.03.2017.

15:00

Udovičić: Staza iz Arene ide u Ćupriju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da najsavremenija atletska staza ide u Ćupriju, koja je "rasadnik talenata".

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Udovičić: Staza iz Arene ide u Ćupriju
Photo by Matthew Lewis/Getty Images for European Athletics

Udovičić je istakao da će staza iz Beogradske Arene, nakon što je završeno Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, biti postavljena u Ćupriji.

"Želimo da pojačamo infrastrukturno Chupriju koja je rasadnik talenata. Cilj nam je da kroz jačanje infrastrukture i na lokalu napravimo decentralizaciju sporta", rekao je Udovičić gostujući na RTS.

On je dodao da je atletika najviše profitirala poslednjih godina, da Srbija dobija drugu zatvorenu atletsku dvoranu, da su izgrađeni stadioni, da atletika širi bazu i da vrhunski rezultati nisu izostali.

"Ako odete na stadione u dvorane videćete decu koja žele da budu nova Amela, Ivana, Bekrić", naglasio je Udovičić i dodao da je postalo normalno da Srbija bude domaćin velikim takmičenjima.

On je rekao da je želja da Srbija bude domaćin što više velikih takmičenja, da smo prethodnih nekoliko dana pokazali da smo "vrhunski domaćini", te da će se Srbija kandidovati i za Svetsko dvoransko takmičenje u atletici 2020. godine.

Udovičić je čestitao Ivani Španović na vrhunskom rezultatu i da je skokom 7,24 metara, koji je treći skok u svetu, pokazala da je pravi šampion.

Istakao je i da veruje da Španović može da napadne i svetski rekord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu