Nova vest
Atletika

Četvrtak, 24.10.2013.

11:35

WADA šalje inspektore na Jamajku

Svetska antidoping agencija poslaće tim inspektora na Jamajku, kako bi istražili navode o neredovnim antidoping kontrolama uoči Olimpijskih igara u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Predsednik Atletske federacije Jamajke Herb Eliot saopštio je da će troje inspektora posetiti tu karipsku zemlju u ponedeljak i utorak sledeće nedelje.

„Nemamo šta da krijemo“, rekao je Eliot.

Osmoro jamajčanskih sportista bilo je ove godine pozitivno na doping, a najveći skandal izazvalo je otkriće da su na testu pali i bivši svetski rekorder u sprintu Asafa Pauel, kao i olimpijska šampionka u štafefeti 4x400 Šeron Simpson.

Portparol Svetske antidoping agencije Ben Nikols nije precizirao tačan datum posete predstavnika.

Uoči Igara u Londonu 2012. jamajčanski atletičari bili su redovno kontrolisani od strane Međunarodne atletske federacije (IAAF), uključujući i svetskog rekordera i olimpijskog šampiona Useina Bolta, koji je čak 12 puta bio testiran.

Ipak, mediji su prošle nedelje objavili da Jamajčani nisu testirani mesecima pre Londona, zbog čega je Svetska antidoping agencija pokrenula istragu. Početkom ove nedelje čak su se pojavile informacije da je Jamajčanima zaprećeno suspenzijom sa najvećih takmičenja ukoliko se ne uvedu češći testovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu