Nova vest
Atletika

Nedelja, 15.08.2010.

21:13

Bolt bez milion dolara

Zbog odluke da završi sezonu još u avgustu najbrži čovek na svetu Usein Bolt ostao je bez skoro milion dolara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bolt, svetski rekorder na 100 i 200 metara, je sezonu zbog povrede leđa završio posle poraza od Tajsona Geja na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu.

Jamajčanin je posle preporuke nemačkog doktora Hansa Milera Volfarta odlučio da odmori i još spremniji dočeka narednu sezonu u kojoj će pokušati da nadmaši svoje rekorde.

Bolt je do kraja ove sezone trebalo da učestvuje u štafeti na mitingu u Cirihu, kao i na 100 metara u Briselu. Za samo pojavljivanje na mitinzima Jamajčanin dobija minimum 300.000, bez bonusa, što znači da je nepojavljivanjem u Švajcarskoj i Belgiji izgubio 600.000 dolara. Tu su i nagrade za ostvarene rezultate, ali i dodaci u ugovorima, što konačnu cifru bez koje je ostao dovodi na skoro milion dolara.

Ipak, izgubljen novac Bolt će sigurno vrlo brzo nadoknatiti kada se vrati na stazu. Od pojavljivanja na mitinzima ove godine najbrži čovek na svetu je zaradio oko 1.800.000, ali je njegova zarada značajno viša kada se dodaju i sponzorski ugovori, bonusi i nagrade zbog rezultata koje je postizao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu