Nova vest
Atletika

Četvrtak, 28.05.2009.

14:32

U petak 4. "Memorijal Artur Takač"

Četvrti atletski miting "Memorijal Artur Takač" održaće se u petak 29. maja na stadionu Partizana u Beogradu, a učešće je potvrdilo 159 takmičara iz 35 zemalja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ideja i moto mitinga biće ’sport bez nasilja’. Takmičenje počinje u 18 časova, a besplatne ulaznice će se deliti od 10 do 17 sati na blagajnama stadiona Partizana. Učesnike mitinga je u četvrtak u Palati Srbije primio i Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Potpredsednik Vlade Srbije istakao je da je Beograd zaslužio takvo takmičenje, i zahvalio se atletičarima na dolasku.

"Beograd zaslužuje ovakav, ali i mnogo veći atletski spektakl", izjavio je Dačić, i dodao da je će naš sledeći cilj biti da ovaj miting dobije još veće dimenzije.

"Očekujemo da će takmičara biti i više, ovo je vrlo respektabilano takmičenje, pošto na njemu učestvuje više od 20 nosilaca medalja, što sa svetskih ili evropskih prvenstava, što sa Olimpijskih igara", rekao je na konferenciji za štampu direktor turnira Dragan Životić.

"Želimo da pokažemo istinske vrednosti sporta, a ne da gledamo da li će neko zapaliti tribine ili se gađati raketom", kazao je Životić, i dodao da o kvalitetu mitinga dovoljno govori podatak da će na njemu učestvovati trojica atletičara koji su 100 metara trčali za manje od 10 sekundi.

Promoter mitinga Nenad Stekić, bivši evropski rekorder u skoku u dalj, izrazio je uverenje da će miting biti ’svetski’, i prava poslastica za publiku.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izneo je istu tvrdnju, i podsetio da bi ovogodišnji turnir prvi put trebalo da protekne u idealnim vremenskim uslovima. Kiše ne bi trebalo da bude, a predviđena je temperatura od 22 stepena.

Proslavljena srpska dugoprugašica Olivera Jevtić, koja će se takmičiti u trci na 5.000 metara, kazala je da će "Memorijal Artur Takač" svim učesnicima poslužiti kao dobra provera u pripremnoj fazi sezone.

"Ova disciplina i nije baš moja specijalnost, pošto sam se potpuno okrenula duplo dužim deonicama. Nadam se, ipak, rezultatu od 15 minuta i 15 sekundi", navela je Jevtićeva.

Kanadski bacač kugle Dilan Armstrong, četvrtoplasirani sa prošlogodišnjih Olimpijskih igara, objavio je da je njegov cilj da prebaci 21 metar.

"Niko još nije sasvim spreman, ja sam recimo spreman oko 85%, ali u ovom delu sezone to i nije najbitnije. Važno je da držimo nivo, i polako podižemo formu pred početak najvećeg takmičenja sezone, Svetskog prvenstva u Berlinu", naveo je Armstrong.

Sprinterka iz SAD Stefani Durst istakla je da samo želi da istrči što bolje može i da se dobro zabavi.

"Blizu sam najbolje forme, spremna sam 90 i više odsto, samo moram da ispravim neke tehničke nedostatke, pre svega kod starta. Nadam se dobrom rezultatu", kazala je Stefani Durst koja je dodala i da se nada rezultatu ispod 11 sekundi, što bi joj bio novi lični rekord.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu