Najnovije

četvrtak 29. 6. 2017.

Otišao iz BGD i izumeo tanjir koji će promeniti budućnost ishrane

Nikola Vučićević je brzo shvatio da je za njegov profesionalni život bolje da ode iz Srbije, pa je sa suprugom Jelenom otputovao u Čikago gde danas živi i radi. Po struci je grafički dizajner, ali trenutno usavršava jedan od svojih najnovijih proizvoda, pametan tanjir Heart Plate. Zapravo, reč je o tri tanjira koji treba da odgovore današnjim izazovima u ishrani ljudi – jedan je biorazgradiv, drugi keramički, a treći pametan. Nikola je za “B92” govorio o svom izumu i objasnio kako tačno funkcioniše Heart Plate.

Odmor iz snova: Najlepša ostrva sveta

Nema šanse da ovih dana na usijanom asfaltu i temperaturama koje se ne spuštaju ispod 30 stepeni, bar jednom niste poželeli da se "teleportujete" na neko rajsko ostrvo i tamo ostanete neko vreme. Bar do jeseni, ako bi ikako bilo moguće...

Vasko Popa dobija spomen-obeležje kod Tašmajdana

Gradski menadžer Goran Vesić i zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović primili su povodom 95. godina od rođenja Vaska Pope delegaciju Udruženja književnika Srbije, na čelu sa predsednikom Radomirom Andrićem, sa kojom su se dogovorili da se velikom pesniku podigne obeležje kod Tašmajdana.