Dani UEPS-a u Beogradu 17-23. decembar

UEPS, Udruženje za tržišne komunikacije Srbije, jedno od naših najstarijih strukovnih udruženja, organizuje Dane UEPS-a od 17. do 23. decembra u Domu omladine Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2013.

12:55

Default images

Glavni događaj, tradicionalna, svečana dodela godišnjih priznanja najboljim ostvarenjima iz oblasti tržišnih komunikacija, nagrade za životno delo UEPS-a, nagrade „Dragan Sakan – New Idea“ i nagrade za najbolji plakat, povodom 50 godina DOB-a, biće održan 23. decembra u Velikoj sali Doma omladine.

Dane UEPS-a ove godine, 17. decembra, otvoriće izložba najboljih plakata mladih dizajnera na temu „50 godina Doma omladine Beograda”, a prema izboru žirija u sastavu Slavimir Stojanović, Jakov Ponjavić i Slaviša Savić. UEPS i Dom omladine Beograda organizovali su konkurs „UEPS juniori“ za izradu plakata, namenjen mladima do 25 godina, studentima i učenicima visokih i srednjih škola iz oblasti dizajna, sa željom da otkriju kako Dom omladine Beograda vidi današnja omladina. Istog dana biće otvorena izuzetno atraktivna i, u tom obimu, premijerna izložba plakata, „Od lovljenog do lovca – Tito i plakat“, koju je priredio, doajen struke, Vlada Čeh. Autor je koristio materijal iz zbirke Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Izložbi će prethoditi predavanje autora Vlade Čeha, „Budućnost prošlosti profesije“, na kojem će se govoriti o prošlosti profesije oglašavanja, kroz priču od prvog plakata na kome se pojavio Titov lik do prvog koji je osvojio nagradu na nekom festivalu, kao i kroz plakate koji su u tim dekadama govorili o "praktičnom životu". Obe izložbe će trajati do 23. decembra.

U sali Amerikana Doma omladine, 23. decembra, završnog dana Dana UEPS-a, naš proslavljeni kompozitor i dobitnik nagrade UEPS-a za životno delo, Zoran Simjanović održaće specijalno predavanje. U okviru svog izlaganja „Reklame se ne prave (i ne čuvaju) same“, govoriće o svom stvaralaštvu u oblasti oglašavanja i potrebi čuvanja dela naše kreativne industrije.

Program

Hol balkona Velike sala - Utorak, 17. decembar, 18:00
Otvaranje izložbe plakata povodom 50 godina Doma omladine Beograda
Dane UEPS-a otvara izložba najboljih plakata mladih dizajnera na temu „50 godina Doma omladine Beograda“, a prema izboru žirija u sastavu Slavimir Stojanović, Jakov Ponjavić i Slaviša Savić

Tribinska sala - Utorak, 17. decembar, 19:00
Predavanje: BUDUĆNOST PROŠLOSTI PROFESIJE
Predavač: Vladimir Čeh
Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja i dobitnik UEPS-ove nagrade za životno delo, nudi osvrt na sudbinu profesije „oglašavanje“.
O njenoj prošlosti govori kroz priču od prvog plakata na kome se pojavio Titov lik-poternici iz 1943. godine, do prvog koji je osvojio nagradu na nekom festivalu -1994. i plakate koji koji su u tim dekadama govorili o „praktičnom životu“.
Dođite da čujete kakva je budućnost prošlosti profesije „oglašavanja“.

Hol Velike sale - Utorak, 17. decembar, u 20:00
Otvaranje izložbe „Od lovljenog do lovca – Tito na plakatu“
Autor: Vladimir Čeh
Kako i zašto je korišćen Titov lik na plakatima kroz dekade iza nas? Izložbu koja daje pogled na industriju oglašavanja iz ovog poučnog i zanimljivog ugla možete posetiti do 23. decembra.

Sala Amerikana - Ponedeljak, 23. decembar, 18:00
Prezentacija laureata
„Reklame se ne prave (i ne čuvaju) same“
Autor: Zoran Simjanović
Zoran Simjanović, jedan od naših najpoznatijih kompozitora i dobitnik nagrade za životno delo UEPS-a, provodi nas kroz svoju plodnu karijeru, predstavljajući svoje radove, ljude i prilike u kojima su nastajali.

Velika sala - Ponedeljak, 23. decembar, u 20:00
DAN PROPAGANDISTA
Svečana dodela godišnjih UEPS priznanja
UEPS – Udruženje za tržišne komunikacije Srbije, tradicionalno dodeljuje godišnje nagrade autorima najboljih radova iz oblasti tržišnih komunikacija objavljenim tokom godine.
Prestižna godiišnja priznanja za 2013. godinu biće dodeljena u više od 20 kategorija, a biće uručeni i nagrada za životno delo UEPS-a, priznanje Dragan Sakan za novu ideju, kao i nagrade mladim autorima najuspešnijih radova sa konkursa za plakat povodom 50 godina Doma omladine Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: