Samo jedan kažnjen za upad na teren

Samo jedna osoba kažnjena je novčano zbog unošenja baklje na stadion Partizana pre utakmice Srbija-Albanija, dok huligani još nisu procesuirani, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

07:12

Default images

Takođe, prema pisanju ovog lista, Ivan Bogdanov, huligan koji je izazvao prekid utakmice 2010. u Đenovi, još nije procesuiran za ulazak na teren tokom prekida utakmice u Beogradu.

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović, rekao je ovim povodom za "Blic" da je u pitanju skraćeni postupak, ali da je policija najavila da će u redovnom podneti osam prekršajnih prijava.

"Mladić koji je osuđen već je platio kaznu. Kada je reč o ostalim prijavama koje čekamo iz policije, većina je podneta zbog neposedovanja ličnih dokumenata i posedovanja pirotehnike", rekao je Marinović.

Marinović je dodao da još nisu procesuirani ni huligani koji su tokom prekida ušli na teren.

On je rekao i da tužilac i dalje razmatra protiv koga će podneti krivičnu prijavu i istakao da je Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima u ovom delu nedorečen i da ulazak na teren može da se tretira i prekršajno i krivično.

"Sada je na tužiocu da pokrene krivični postupak protiv onih protiv kojih ima dokaza da su nakon ulaska učetvovali u tuči, dok će ostali, pretpostavljam, biti gonjeni prekršajno", objasnio je Marinović.

MUP je predhodno saopštio da je uhapšeno i privedeno 15 navijača, pre i posle utakmice koja je bila prekinuta u 42. minutu prvog poluvremena posle upada na stadion drona sa zastavom tzv. Velike Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: