Produžava se rok za zamenu vozačkih

Rok za zamenu starih vozačkih dozvola, koji ističe 10. juna, biće produžen, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić.

Izvor: B92

Petak, 14.02.2014.

16:10

Default images

On je dodao da će građani od naredne sedmice važeće vozačke dozvole moći da produže preko interneta.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim će biti proužen rok za zamenu starih vozačkh dozvola. Taj rok po sadašnjem zakonu ističe 10. juna", rekao je Vukić Tanjugu i dodao da će izmene i dopune tog zakona biti prioritet u novom sazivu Skupštine, a da je moguće da se rok produži i do isteka važnosti postojećih dozvola.

On je, takođe, naglasio da neće biti povećane cene za izdavanje novih vozačkih dozvola niti bilo kog ličnog dokumenta jer, kako je precizirao, za to ne postoji potreba, pošto je cena izrade tih dokumenata ostala nepromenjena.

Izmene zakona su samo poceduralne, rekao je Vukić i podsetio da je i ranije dolazilo do produženja važenja ličnih dokumenta, kao što je bilo sa starim plavim pasošem.

Vukić je još jednom ukazao da će izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja biti produženo važenje vozačkih dozvola i da zato neće "biti potrebe za kažnjavanjem građana koji imaju staru vozačku dozvolu".

Državni sekretar je najavio da će MUP vrlo brzo omogućiti građanima da produže vozačku dozvolu elektronskim putem.

"Građani koji preko interneta budu aplicirali za produženje vozačke dozvole neće morati da dolaze u policijsku upravu radi obavljanja tog posla, a naša pretpostavka je da bi to moglo da bude već tokom naredne sednice", rekao je Vukić.

On je zaključio da je to već dogovoreno sa Ministarstvom finansija i drugim nadležnim službama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: