Obuka islamista u BiH česta pojava

Član Tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i kriminala Darko Trifunović izjavio je da je obuka radikalnih islamista u BiH svakodnevna pojava.

Izvor: B92

Subota, 28.01.2012.

13:28

Default images

U te svrhe koriste se razne fiskulturne dvorane, gde se pod maskom druženja i rekreacije polaznici obučavaju za terorističke aktivnosti, tvrdi Trifunović navodeći da je najviše kampova za obuku u fiskulturnim salama u Sarajevu - najmanje deset, te da su tri takva kampa u Zenici, a dva u Tuzli.

Prema njegovim rečima, mreža kampova u urbanim sredinama Federacije BiH ima 30 takvih mesta.

"Imamo snimke takve obuke, na kojima se jasno vidi da se ti mladići obučavaju za borbene operacije u urbanim sredinama. Godinu dana pre terorističkg napada na Osnovnu školu u Beslanu, imali smo snimke, na kojim se teroristi obučavaju za akciju upravo u školi", rekao je Trifunović Srni.

On je naglasio da je BiH opasna teritorija za obuku, ali da uprkos činjenici da se teroristički napadi planirani u BiH i da su se izvođači obučavali ovde, administracija SAD sve to smatra izolovanim slučajevima, a ne organizovanom aktivnošću.

"Čak je i slučaj Sulejmana Talovića, mladića iz BiH, koji je u Solt Lejk Sitiju ubijao građane SAD, proglašen izolovanim incidentom. Kada se uzme istorija napada, jasno je da se radi o dobro organizovanoj kriminalno-terorističkoj grupi koja ima podršku u Stejt departmentu”, smatra Trifunović.

Trifunović je, kako se navodi, dodao da zaštitnici radikalnih islamista sve terorističke napade, planirane u BiH, brzo proglašavaju incidentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: