Anđelinin film pun neistina?

U filmu Anđeline Džoli “U zemlji krvi i meda” se navodi da je u proteklom ratu ubijeno 300.000 Bošnjaka i silovano čak 50.000 Bošnjakinja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2012.

22:02

Default images

U javnosti, uglavnom se govori o 96.895 žrtava, koje nisu sve Bošnjaci.

Na početku filma se Ajla, Bošnjakinja, sprema za sastanak sa srpskim policajcem. U sledećoj sceni oni plešu u sarajevskom noćnom klubu, kada eksplodira bomba koja prekida mir u multietničkom gradu.

Bombu su, naravno, postavili Srbi. Sledeća scena pokazuje žene koje odvode u autobus koji ih vozi u srpski logor, gde su silovane.

Srpski policajac baca jednu od žena na haubu automobila, skida joj pantalone i siluje je. Policajac grabi Ajlu kako bi i nju silovao, ali ga zaustavlja Danijel, srpski oficir, koji je štiti od silovanja i preti govoreći da nju niko ne sme da dotakne. Ajla preživljava tako što je zaključana u sobi u kojoj spava samo sa Danijelom.

Na kraju, Danijel ubija Ajlu pucajući joj u glavu. Potom Danijel pada na kolena pred policijom Ujedinjenih nacija i ponavlja nekoliko puta: “Ja sam ratni zločinac! Ja sam ratni zločinac”.

Šef Tima RS za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Staša Košarac kaže da su podaci u ovom filmu neviđene laži.

Anđelina arogantno odbacuje priču o stvarnom “sarajevskom Romeu i Juliji”, ljudima koji su ubijeni snajperom 19. maja 1993. Reč je o Bošku Brkiću, Srbinu, i Admiri Ismić, Bošnjakinji. Oboje su ubijeni pri prelasku mosta Vrbanja, kada su pokušali da pobegnu iz muslimanskog dela Sarajeva u srpski deo grada.

Film će narednog meseca stići u bioskope u BiH, Hrvatskoj i Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: