Petak, 28.01.2022.

18:58

Korona "pokosila" vozače javnog prevoza u Novom Sadu: "Sve će brzo biti vraćeno u normalu" VIDEO

I dok bolovanja vaspitača ne utiču na rad beogradskih vrtića, novosađani muku muče sa gradskim prevozom jer je korona pokosila vozače.

Izvor: B92, TV Prva

Korona
Ilustracija: Michal Moravec/Shutterstock

Čak 40 odsto nije na poslu, uglavnom na bolovanju zbog virusa. Zato je stupio na snagu novi, skraćeni raspored vožnje. Ekipa TV Prva proveravala je do kada će trajati aktuelna situacija.

U toku dana, odstupanja od starog reda vožnje nisu velika. Istini za volju, gužve u toku saobraćajnog špica na stajalištima nešto su veće na najfrekventnijim lokacijama u Novom Sadu. Ali, situacija je komplikovanija uveče, kada su inače polasci autobusa ređi, pogotovo poslednjih dana.

Dok jedni navode da čekaju i više od pola sata na bus, drugi govore da im je veoma hladno, treći da čekanja nisu ništa dramatično duža nego ranije. Ipak, iz JGSP je za TV Prva potvrđeno da je sada otkazano 10 odsto polazaka, jer preduzeće i jeste desetkovano - zbog bolovanja.

Prema rečima direktora ovog preduzeća, na današnji dan, po različitim osnovama, odsutno je gotovo 40 odsto vozača autobusa u JGSP-u. Najproblematičnije je to što su mnogi kovid pozitivni.

"Na današnji dan imamo 130 vozača koji su na bolovanju. S druge strane nas Zakon o saobraćaju obavezuje da jedan deo vozača bude na slobodnim danima, danas imamo oko 100, plus imamo jedan broj vozača kojima je redovno izdato rešenje o godišnjem odmoru. Kad sve to zaberemo, mi na današnji dan imamo 280 vozača koji su odsutni po različitim osnovama", kaže direktor JGSP "Novi Sad" Ivan Radojičić.

I ne bi bilo proređivanja polazaka da naprosto nije toliko zaraženih među vozačima. Iz preduzeća ističu da nijedna linija nije ukinuta i da se i dalje ostvaruje oko 2.700 polazaka uprkos situaciji sa kovidom. Navode dela javnosti da je novi red vožnje posledica kadrovskih problema, direktor JGSP-a odbacuje kao zlurade i netačne.

"U prilog tome govori podatak da na današnji dan imamo 629 vozača. I kada uzmete u obzir hronologiju u poslednjih deset godina, nikada nije bilo više vozača", dodao je Radojičić.

Dok iz novosadskog JGSP-a navode da će sve brzo biti vraćeno u normalu, kao i da u Novi Sad uskoro stižu prvi autobusi na električni pogon, oni mole sve žitelje ovog grada za strpljenje, jer je situacija sa kovidom vrlo nepredvidiva. Stiže i poruka da Novosađani na raspolaganju imaju aplikaciju NSmart, na kojoj u svakom trenutku mogu da se u realnom vremenu informišu kada stiže njihov autobus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: