Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Beogradske pijace objavile: Ko je šampion bezgotovinskog plaćanja?

Zakupcima tezgi koji su pobednici u takmičenju bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama za mesec avgust, uručene su nagrade u okviru Pilot projekta "Digitalizacija beogradskih pijaca".

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: alice-photo/Shutterstock
Foto: alice-photo/Shutterstock

Prvo mesto osvojio je zakupac sa pijace Ðeram sa 375 ostvarenih transakcija, a drugo i treće mesto pripalo je zakupcima sa pijace Kalenić koji su realizovali 123, odnosno 70 transakcija.

Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace Palilula sa 48 transakcija, a peto mesto pripalo je zakupcu sa pijace Kalenić sa 33 transakcije, navodi se u saopštenju JKP Beogradske pijace.

Od novembra 2021. godine, kada je krenulo takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 12 500 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace Kalenić, Ðeram i Palilula.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija je dobar pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja, koji kažu da im je uvođenje ove mogućnosti olakšalo kupovinu jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac.

Prodavci ističu da im je ovaj vid plaćanja omogućio da privuku nove mušterije, koje sada koriste i plaćanje mobilnim telefonom.

Pilot projekat "Digitalizacija beogradskih pijaca" pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Mastercard. Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP Gradske pijace, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu od 12.000 dinara zahvaljujući kompanijama Mastercard i Chipcard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.