Prvi Mrnjau Fest 14. decembra u Mikser Hausu

Krajem godine u Beogradu će biti održan jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest. Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju: "dođite da mrnjaučemo, predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, zatim nešto i da naučimo, ali prvenstveno da se slatko zabavimo!"

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

14:02

Default images

"Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene... ma kakve god bile, najlepše su zato što su - mačke!“ kaže Svetlana Lalović iz LePETita.

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižne WCF nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Predstaviće se udruženja koja se brinu o dobrobiti maca, a biće tu i izuzetnih mačića za udomljavanje. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.
Maèak Dado na ocenjivanju; Foto: Le PETit WCF
Na Mrnjau Festu biće prilike da svoje mačje blago obradujemo nekom ukusnom poslasticom korpicom ili igračkicama, a predstaviće se i kreativci Retro dućana sa svojim maštovitim šapotvorinama čija je zajednička tema – mačka.

Osim zanimljivih predavanja i izložbi biće upriličene i otvorene kreativne radionice i još mnoga druga iznenađenja.

O prvoj međunarodnoj WCF izložbi mačaka u Beogradu

Sibirska maèka; Foto: Le PETit WCF
Glavni program festivala je licencirana međunarodna izložba mačaka sa dvostrukim ocenjivanjem po World Cat Federation pravilima. Izlažu se mačke u svim WCF kategorijama. Na kraju programa je dodela Best in Show priznanja. Sudije su Anderas Mebijus iz Nemačke, Meri-Klod Lemer iz Belgije i Edina Raposa iz Mađarske.

Organizatori očekuju između 80 i 100 mačaka u nadmetanju za titule najlepših. Domaće mace su dobrodošle i takmiče se u posebnim kategorijama. Najavljeno je prisustvo odgajivača iz mnogih zemalja u okruženju – Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije i drugih.

O federaciji WCF - World Cat Federation

WCF sudija; Foto: Le PETit WCF
WCF - World Cat Federation je međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka sa sedištem u Nemačkoj. WCF okuplja više od 370 organizacija i klubova iz Evrope, SAD i sveta.

WCF je u Parlamentu Evrope u Strazburu ovlašćen za učešće u procesima procene, predlaganja i donošenja zakonskih akata vezanih za zaštitu i dobrobit životinja. Na Mrnjau Festu mačke će ocenjivati troje sudija na čelu sa Andreasom Mebijusom, generalnim sekretarom WCF.

Mebijus je jedan od najpoznatijih felinologa današnjice ali i veliki šoumen, tako da publiku u Mikseru očekuje sjajan provod.

O društvu Le PETit WCF

Maèor Žile; Foto: Le PETit WCF
Felinološko društvo Le PETit WCF promoviše ideju o odgovornom vlasništvu nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2003. godine, a od 2013. predstavnik je Srbije u WCF - World Cat Federation.

Društvo Le PETit redovno organizuje ili učestvuje u akcijama posvećenim dobrobiti životinja, kao što su Mrnjau vikendi i Mrnjau tribine u saradnji sa Domom omladine Beograda. Samo na Mrnjau vikendu 2012. godine udomljeno je preko 100 domaćih maca, strogo u skladu sa propisima o odgovornom vlasništvu životinja.

Društvo je pokrenulo kampanju za unapređenje kulture zajedničkog života sa kućnim ljubimcima u Beogradu „Ljubimci dobrodošli“. Društvo redovno izlaže udomljene domaće mace na zvaničnim izložbama mačaka i tako populariše felinologiju i evropsku domaću mačku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: