Bob Dilan u poslednji čas održao govor za milion $

Bob Dilan je Nobelovu nagradu za književnost dobio još 13. novembra prošle godine, a na svečanoj dodeli u decembru se nije pojavio. Ipak, da bi dobio novčani deo od 819.000 evra, bilo je neophodno da se do 10. juna obrati švedskoj Akademiji.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Svako ko dobije Nobelovu nagradu ima obavezu da se u roku od šest meseci od svečane dodele obrati Akademiji – govorom, video-zapisom, performansom, pa čak i pesmom ako želi da dobije svoju nagradu.

Bob je nagradu preuzeo 1. aprila na skromnom skupu u Stokholmu u hotelu koji je u blizini kongresnog centra, a švedska Akademija je sada potvrdila da je Bob održao govor 5. juna pet dana pred istek roka.

“Govor je bio izvrstan, kao što smo i očekivali. Sada, kada smo dobili izlaganje, Dilanova avantura se bliži kraju“, napisala je na svom blogu Sara Danijus, stalni sekretar akademije koja dodeljuje nagradu.

Bob se obratio video-putem i pročitao tekst u kojem je govorio o mogućim vezama između njegovih tekstova i literature.

“Kada sam saznao za nagradu, prvo sam se zapitao kakve tačno veze moje pesme imaju sa književnošću“, rekao je.

Ceo govor možete čuti u nastavku.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Večeras počinju "Borini pozorišni dani"

Tradicionalni "Borini pozorišni dani" koji se ove godine održavaju 37. put počinju večeras otvaranjem izložbe Ivana Bekjareva pod nazivom "50 godina glume" i izvođenjem predstave "U agoniji", po tekstu Miroslava Krleže i u režiji Ane Đorđević.

Aktuelno subota 21.10. 09:41 Komentara: 0
strana 1 od 58 idi na stranu