Kris Kornel se poslednjom pesmom oprostio od svih

"Bilo je jasno da nešto i nije baš sasvim u redu sa 52-godišnjim Krisom Kornelom tokom nastupa Saundgardena u Detroitu u sredu uveče. Na momente je delovao slabašno na bini i često se klatio napred - nazad", piše USA Today.

Izvor: usatoday.com, edition.cnn.com
Podeli
GettyImages
GettyImages

Pročitajte još:

Tokom izvođenja dve ili tri pesme izgledalo je kao da mu se energija vratila - sve ostalo je bila ljuštura čoveka koja odrađuje svoj posao. Koncert, sam po sebi, nije izgledao loše, ali je Kornel delovao kao da tu uopšte nije mentalno prisutan.

Preskakao je reči, ponaked i cele strofe, prepuštajući publici da peva te delove pesama umesto njega. Neko se nije žalio. Štaviše, izgledalo je kao da 5.000 ljudi u dvorani sa oduševljenjem to prihvata.

"All I want for you to do is take my body home" (Sve što želim da uradiš je da odneseš moje telo kući) bile su reči poslednje pesme koje je Kris Kornel otpevao u karijeri.

Bila je to obrada pesme "In My Time of Dying" (U vreme mog umiranja) grupe Led Cepelin, koju je Saundgarden svirao i ranije.

Nekoliko sati posle njenog izvođenja u detroitskom Foks Teatru, legendani pevač je pronađen mrtav. Poslednji pozdrav, sledećeg jutra mu je poslao i slavni gitarista Cepelina Džimi Pejdž.

U vreme kada se nalazio na samom vrhu rok i grandž scene, Kornel se borio sa drogama i drugim demonima koji su odneli mnogo njegovih savremenika. Poslednjih godina, međutim, uspeo je da se otrgne poroku.

Autopsija, obavljena u četvrtak, potvrdila je samoubistvo vešanjem.

Prati B92 na Viberu

Aktuelno

Počinje nova sezona Beogradske filharmonije

Svečano otvaranje nove sezone Beogradske filharmonije pod nazivom „Pet elemenata“ zajedno sa novim šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, zakazano je za petak 29. septembar (Kolarac, 20h). Sezona 17/18 počinje koncertom iz ciklusa „Zemlja“ uz Pastoralnu simfoniju Betovena i Alpsku simfoniju Štrausa.

Aktuelno utorak 26.09. 11:10 Komentara: 0

Holivud se jasno politički podelio kao i Amerika

Američka holivudska filmska produkcija koja je decenijama bila namenjena svim slojevima društva od ove sezone, koja je pocela septembra i trajaće do februara (kada se dodeljuju Oskari kao kruna svetske filmske produkcije) jasno se politički podelila, kao i ukupno američko društvo.

Aktuelno utorak 26.09. 11:10 Komentara: 0
strana 1 od 50 idi na stranu