"Smećarnik" najbolji na "Joakimu Vujiću"

Predstava "Smećarnik" Narodnog pozorišta iz Užica, pobednik je pedesetog Festivala profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", koji je u subotu završen u Leskovcu.

Kultura

Izvor: Izvor: Beta

Nedelja, 05.10.2014.

13:36

Default images

Titulu naboljeg reditelja žiri je dodelio Stevanu Bodroži koji je režirao pobedničku predstavu.

"Polazeći od autentičnih događaja, predstava uspeva da ukaže na univerzalnost nasilja, ostavljajući impresivni utisak na gledaoca", kazala je sinoć predsednica žirija Đurđija Cvetić, kojoj su pomagali Mihajlo Vukobratić i Tamara Baračkov.

Za najbolja glumačka ostvarenja nagrađeni su Suzana Grujić iz leskovačkog Narodnog pozorišta, član Šabačkog pozorišta Igor Đorđević, Vahudin Prelić iz Narodnog pozorišta u Užicu i Katarina Mitrović iz Knjaževskog teatra.

Nagradu "Joakim Vujić" za najbolju mladu glumicu ove godine ponela je Mina Milošević za ulogu Nine u predstavi leskovačkog pozorišta "Galeb".

Žiri grada domaćina, u kome su bili Siniša Pavić, Sanja Conić i Radiša Grujić, proglasio je najboljom predstavu "Galeb" leskovačkog Narodnog pozorišta.

Prema Pavićevim rečima, "Čehov je najveće iskušenje za svakog ko se bavi pozorištem".

"Gledao sam većinu njegovih predstava u mnogim pozorištima a ona koju izvodi Narodno pozorište iz Leskovca je jedna od najboljih", kazao je Pavić.

U kategoriji dečjih predstava, "Malim Joakimom" nagrađena je predstava kraljevačkog pozorišta "Meca i deca" u režiji Miodraga Dinulovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: