"Do They Know It's Christmas?" - 30 godina kasnije

Da se istorija ponavlja dokazala nam je proteklog vikenda dobrotvorna supergrupa Band Aid 30 koja je snimila novu verziju svima dobro poznatog klasika, originalne postave Band Aida „Do They Know It's Christmas?“ iz 1984.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.11.2014.

16:23

Default images

Četvrta inkarnacija ove pesme pod imenom Band Aid 30 okuplja ekipu najaktuelnijih izvođača današnjice: Džesi Ver, Emeli Sande, Paloma Fejt, Ed Širan, Sem Smit, Rita Ora, Clean Bandit, Bastille, Eli Goulding, One Direction... Među njima su i Kris Martin, Šinejd O'Konor i Bono (U2), kojem je ovo treći put da učestvuje u Band Aid projektu.

Organizator projetka je čuveni Robert Frederik Zenon "Bob" Geldof koji je u današnjem razgovoru tokom jutarnjeg programa “BBC Radio One” otkrio da nas očekuje još mnogo verzija ove pesme. Otkrio je kako već radi na verzijama sa samo ženskim i samo muškim vokalima, ali i da su se za remiks izdanja već prijavili High Contrast, Disclosure, Dejvid Geta i Kalvin Haris.

Važno je napomenuti da kao i do sada Band Aid će sav novac od prodaje uputiti u humanitarnu pomoć, ovog puta u svrhu borbe protiv ebole. Za samo par sati od izlaska, singl je zaradio preko milion funti.

Single „Do They Know It's Christmas“ premijerno je emitovan 17. Novembra u u britanskom X-faktoru uz propratni video. Fizičko izdanje koje sadrži sve četiri verzije Band Aida, biće objavljeno 8. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: