Preminuo kompozitor Enco Lesić

Poznati klavijaturista, kompozitor i producent Enco Lesić preminuo je u Splitu, a ostaće upamćen po svojoj pesmi 'Sve ove godine dala bi za jednu noć' koju su pevali 'Indeksi' i kasnije 'Bijelo dugme'.

Kultura

Izvor: Izvor: novimagazin.rs

Sreda, 31.07.2013.

12:45

Default images

Početkom sedamdesetih bio je član sarajevske grupe “Indeksi”. U januaru 1972. godine u muzičkoj emisiji "Maksimetar“ TV Beograd, Indeksi su prvi put otpevali pomenutu pesmu Enca lesića. Lesić je ubrzo napustio “Indekse” i u Zagrebu osnovao grupu Spektar.

Osamdesetih godina dolazi u Beograd gde otvara studio “Druga maca” koji će postati odskočna daska bendovima novog talasa. Album “Paket aranžman” snimljen je 1981. godine u Encovom studiju, a on je bio i u ulozi glavnog producenta albuma koji je stvorio na kome su se našli “Idoli”, “Električni orgazam” i “Šarl Akrobata”. U njegovom studiju snimali su “Ekaterina velika” i “U Škripcu”. Komponovao je muziku za osam dugometražnih filmova među kojima su “Poltron”, “Lepe žene prolaze kroz grad”, “Sulude godine”,a devedesetih godina Enco je zatvorio studio i vratio se u Split.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: