Bend “Megadeth” napadnut u Zadru

Američki hevi metal sastav “Megadeth“ prekinuo je večerašnji koncert u Zadru, nakon što su iz publike na pozornicu poletele boce, čaše, pa čak i kamenje, prenosi portal “Muzika.hr”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2012.

23:40

Default images

Sastav Megadeth imao je zakazan nastup 5. juna u Zadru, tokom poslednjeg dana festivala “Metalfest Croatia”. Međutim, nastup čiji je početak zakazan za 22:40h, bend je ubrzo prekinuo zbog ugrožene bezbednosti.

Portal Muzika.hr navodi da su nastupe zbog tehničkih razloga otkazali i WASP i Dark Tranquillity, ali da je izuzev ovih incidenata četvorodnevni festival protekao u najboljem redu. Pre ovoga, "Megadeth" je održao odličan nastup u Ljubljani, gde su 3. juna oduševili publiku u dvorani kina "Šiška". Uskoro se očekuje više informacija o incidentu u Zadru.

Ovo je inače treći put da Megadeth nastupa u Hrvatskoj, nakon što su članovi benda  2010. i 2011. godine održali koncerte u Zagrebu. Basista Dejvid Elefson izjavio je pre ovogodišnjeg festivala da je oduševljen publikom u Hrvatskoj.

“Hrvatska je apsolutno prekrasna! Nisam znao šta očekivati, ali priroda je prekrasna, a fanovi su ludi za metalom”, kazao je Elefson u intervjuu za Muzika.hr.

Sastav Megadeth osnovan je 1983. godine u Kaliforniji i važi za pionire thrash metala. Najveći uspeh doživeli su tokom osamdesetih godina prošlog veka kada ih je javnost svstala u “Veliku četvorku treša” (Big Four of Thrash) koju su činili i Metallica, Slayer i Antrax.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: