Dokumentarac Terensa Malika premijerno na Kids festu

Kids fest počinje sutra i traje do 30. oktobra

Kultura

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

14:15

Dokumentarac Terensa Malika premijerno na Kids festu

Plovidba kroz vreme: Put života, dokumentarac nagrađivanog filmskog producenta, scenariste i reditelja Terensa Malika, poznatog po filmovima Pustara (1973), Božanstveni dani (1979), Tanka crvena linija (1998) i drami Vitez sa peharom iz 2015. premijerno će biti prikazan na ovogodišnjem Dečijem filmskom festivalu Kids fest-u i to sinhronizovano na srpski jezik.

Ovaj dokumentarac se fokusira na istraživanje vremena, prostora i svemira i neka je vrsta proslave života i grandiozne istorije svemira koji gledaoca vodi na putovanje koje počinje od momenta Velikog praska, preko perioda dinosaurusa, pa sve do današnjeg vremena i izvan njega.

Kids fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa, Kids program namenjen deci od 4 do 12 godina i Teen program namenjen deci uzrasta od 12 do 18 godina. Većina filmova na Kids festu biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka.

Među filmovima koji će se naći u Teen selekciji, pored pomenutog dokumentarca Plovidba kroz vreme: Put života, izdvajamo i film Odiseja, čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona - Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu 3D, kao i francuski film Avril i neverovatni svet.

U okviru Kids programa, biće prikazano čak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke, među kojima su priče o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Među filmovima biće prikazani nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – Bela i Sebastijan, priča o nekada najboljim komšijama film Pat i Mat, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar.

12. Kids fest se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Svečano otvaranje 12. Kids festa zakazano je za nedelju, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h, a otvoriće ga premijera filma Trolovi.

U bioskopima širom Srbije Kids fest počinje 24. oktobra. Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu se nisu menjale i mogu se nabaviti na svim blagajnama bioskopa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: