Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju, gradski menadžer Goran Vesić otvorio je sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci izložbu fotografija Brajana Rašića, u kojoj će posetioci moći da uživaju do 21. avgusta.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 28.05.2016.

08:27

Beograd odao počast Dejvidu Bouviju (FOTO)

"Veliko mi je zadovoljstvo da smo u prilici da imamo ovako veliku izložbu u Beogradu", rekao je Vesić otvarajući izložbu. On je najavio da će u naredna tri meseca Beograd dobiti mural posvećen Dejvidu Bouviju.

"To je nešto što smatram da pripada Beogradu", kazao je gradski menadžer. Ova izložba je deo "Belgrade to Bowie", kako je rekao Rašić, omaža coveku koga svi volimo, i već je otvaranjem privukla veliki broj ljubitelja Bouvijeve muzike i poštovalaca njegovog opusa.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
"Ispred sebe vidim 20 godina saradnje sa velikim umetnikom, kojeg je bilo vrlo lako voleti, i kojeg i dalje volimo", rekao je Rašić. On je naročito zahvalio idejnim tvorcima izložbe, Sergeju Trifunoviću i Barbari Gačević.

Osim Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija, posetioci će moći da pogledaju i retrospektivu filmova u kojima je slavni engleski muzičar igrao, njegovih koncerata, da vide omote njegovih ploča, da učestvuju u umetnickim radionicama.

Tokom otvaranja, gledajući fotografije, prisutni su uživali u gudačkim izvedbama Bouvijevih hitova, a potom i u njegovom prepoznatljivom vokalu sa zvučnika prepune Kinoteke.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
.
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: