Umrla Doris Roberts, "mama" iz "Svi vole Rejmonda"

Glumica Doris Roberts, koja je nagrađena Emmy nagradom za svoju ulogu u hit seriji “Svi vole Rejmonda”, umrla je u 91. godini života.

Kultura

Izvor: Daily Mail

Utorak, 19.04.2016.

08:56

Umrla Doris Roberts,
Tanjug / Jordan Strauš/Invision/AP

Roberts koja je igrala nametljivu majku u kultnoj seriji, umrla je u snu u svom domu u Los Anđelesu.

Tokom svoje 64-godišnje karijere, osvojila je pet Emmy nagrada, četiri za “Rejmonda” i jedan za “St Elsewhere” 1982.

Rej Romano, koji je igrao Rejmonda u sitkomu, odao je počast preminuloj koleginici.

“Doris Roberts je imala energiju i duh koji su me oduševljavali. Nikad se nije zaustavljala. Šta god da je radila profesionalno, ili u dobrotvornim organizacijama, ili je brinula o mladim komičarima koji su pokušavali da uđu u glumu, radila je s takvom ljubavlju prema životu i ljudima i mnogo će mi nedostajati”, rekao je Romano.

Roberts je nedavno završila četiri projekta: jednu TV dramu, dva filma i jedan kratki film koji će biti objavljeni posthumno.

Rođena je u Sent Luisu 4. novembra 1925. a nedugo potom se preselila u Njujork.

Patriša Hiton, koja je igrala Rejmondovu ženu u seriji, objavila je na društvenim medijima svoju sliku sa Doris i napisala.
“Bila je zabavna i hrabra i zaljubljena u život koji je živela punim plućima. Ništa joj nije pričinjavalo toliko zadovoljstvo kao njeno troje unučadi, na koje je bila tako ponosna. Bila mi je privilegija da te poznajem, Doris. Volim te i nedostaješ mi”.

Roberts se udavala dva puta. Prvi brak imala je sa Majklom Kanatom 1956. s kojim je dobila sina Majkla Kanatu Mlađeg, koji joj je kasnije postao menadžer.

Ponovo se udala 1963. za Vilijama Gojena, koji je umro 1983.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: