Kultura

Četvrtak, 07.12.2006.

14:58

Dodeljena nagrada Miloš Žutić

Izvor: B92

Default images

Ugledna glumačka nagrada Saveza dramskih umetnika Srbije – Nagrada Miloš Žutić za 2006. godinu – pripala je dramskom umetniku, glumcu Goranu Jevtiću, dvanaestom laureatu ovog priznanja.

Goran Jevtić nagrađen je za najbolje glumačko ostvarenje izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2005. - 30. juna 2006. godine, za više uloga u predstavi "Okamenjeni princ" po tekstu Heninga Mankela, u režiji Marka Van der Veldena, postavljenoj u koprodukciji Malog pozorišta Duško Radović, danskih teatara Corana La Balance i Lampe i beogradskog Pozorišta lutaka Pinokio.

Predstava je na redovnom repertoaru Večernje scene Malog pozorišta Duško Radović.

Žiri je odluku doneo 5. decembra i to većinom glasova, a žiri je radio u sastavu: Maša Stokić, predsednica, Ljiljana Đurić, Biljana Maksić, Milan Puzić, zamenik predsednice i Jug Radivojević.

Datum svečanog uručenja nagrade Goranu Jevtiću biće naknadno objavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: