Ti, TRUS! i The John u sredu u Gradu

Muzički maraton trojki od Vardara do Triglava predviđa jesenju turneju tri mlađe referentne grupe iz tri različite države u tri različita grada u tri različite zemlje. Trojka Ti, TRUS! i The John će u okviru turneje Od Vardara do Triglava posle Ljubljane, nastupiti 29. oktobra u KC Grad u Beogradu i dan kasnije u MKC-u u Skoplju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

15:25

Default images

Kino Šiška, Moonlee Records i Kataman najavljuju Muzički maraton trojki od Vardara do Triglava!

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZa, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza. Multižanrski trio TRUS! je novo otkriće na slovenačkoj muzičkoj sceni, koji je u 2013. izdao čak 2 albuma, od kojih je njihov debi »First Step« (Moonlee Records, ZARŠ) proglašen za domači album godine sa strane Radia Študent, kao i nekih drugih relevantnih slovenačkih medija.

TRUS! uspješno kombiniraju razigranošću post-punka, nestašluk indie-elektronike i zavodljivost trashy popa. Raznovrsno muzičko iskustvo članova odražava se u njihovom nepredvidljivom muzičkom izrazu, što se jasno oseća u njihovim pesmama, kroz koje struje hektični i snažni ispadi, nežne atmosfere i živopisna razigranost. U zagonetnoj muzičkoj mešavini grupe TRUS! mogu se prepoznati uticaji širokog spektra različitih bendova kao što su Animal Collective, Deerhoof, Bilk, Stereolab i Trans Am. Ipak, to i dalje ne obuhvata sve aspekte i raznolikost njihove muzike, što je samo razlog više da naćulimo uši i jednostavno im se prepustimo. The John su jedan od najzanimljivijih bendova novije makedonske muzičke scene. Ljupa Angelov & co. će surfati sa vama po branovima psihodelije i panka, zaraznim ritmom, otkačenim rifovima, uvrnutim vokalom... samo se trebate upustiti u njihov val.

Hiperproduktivni, već su u studiju i snimaju novi EP povodom prestojeće turneje, a njihov zadnji album još nije ohladjen i dimi po klubovima i portalima širom bivše države... Nemojte propustiti videti i čuti endemičnu vrstu Skopskih uličnih psa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: