Ponedeljak, 30.03.2009.

12:22

Georgija gledalo 67 hiljada ljudi

Film "Sveti Georgije ubiva aždahu" režisera Srđana Dragojevića i scenariste Dušana Kovačevića u drugoj nedelji biokopskog prikazivanja videlo je 67.032 posetilaca, pokazuju podaci Filmskog centra Srbije.

Izvor: Beta

Default images

Visokobudžetnu melodramu smeštenu u vreme Prvog svetskog rata u Srbiji, druge nedelje prikazivanja videlo je 25.936 bioskopskih posetilaca što je osetan pad u odnosu na 36.080 iz prve nedelje, pokazuju podaci FCS-a za razdoblje od 19. do 25. marta.

Ipak Dragojevićev film je, što se nedeljne gledanosti tiče, daleko ispred ostalih deset filmova na listi FCS-a, gde drugoplasirana holivudska drama režisera Klinta Istvuda (Clint Eastwood) "Zamena" (Changeling) ima tek 3.308 gledalaca.

Ukupno gledano, iza "Svetog Georgija" ostala je i komedija "Drug Crni u NOB-u" koju je za osam nedelja videlo 43.831 bioskopskih posetilaca.

Novost je povratak na listu FCS-a, posle jednonedeljnog odsustvovanja, zombi horora "Zona mrtvih" (Zone of the Dead) na engleskom jeziku sa mešovitom srpsko-američkom glumačkom postavom, koji je u četvrtoj nedelji došao do tek 8.939 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: