BiH: Mladić hteo u ID pa uhapšen

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Amira Haskića (1995.) iz Sarajeva zbog saradnje sa terorističkom organizacijom Islamska država.

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2018.

11:36

BiH: Mladić hteo u ID pa uhapšen

U saopštenju Tužilaštva se navodi da se optuženi tereti da je stvorio plan i osigurao potrebna sredstva kako bi se pridužio Islamskoj državi, koji je Savet bezbednosti UN-a proglasio terorističkom organizacijom.

Dodaje se da je Haskić u novembru 2017. godine, putem internet komunikacije i aplikacija za kontakte, stupio u vezu sa aktivnim pripadnikom ID-a, koji se nalazi u Siriji, navodeći da je obezbedio potrebna sredstva i da će se priključiti ovoj terorističkoj grupi.

Još je rekao da će po dolasku u Siriju zapaliti pasoš Bosne i Hercegovine i kao pripadnik Islamske države učestvovati u oružanim sukobima u Siriji.

Policijske i bezbednosne strukture BiH su otkrile Haskićeve namere, posle čega je uhapšen i nalazi se u pritvoru.

"Optuženi se tereti za krivično delo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz Krivičnog zakona BiH", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: