Optužen veterinar: Povredio psa, morali da ga uspavaju

Protiv splitskog veterinara Igora Mioča podignuta je optužnica zbog nesavesnog lečenja psa, prenosi zagrebački “Indeks”.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2018.

08:58

Optužen veterinar: Povredio psa, morali da ga uspavaju
Foto: Thinkstock

Tužilaštvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv njega zbog krivičnog dela nesavesnog pružanja veterinarske pomoći, a za koju je propisana kazna zatvora do godinu dana.

Ipak, tužilaštvo je od splitskog suda zatražilo za Mioča kaznu od 65 dnevnih iznosa, tj. 6.500 kuna, a u slučaju da Mioč podnese žalbu predložena je kazna od 9.000 kuna.

Veterinar se tereti da je bio svestan da postupa na način koji odstupa od opšteprihvaćenih profesionalnih pravila veterinarske struke.

“Indeks” piše da je on prilikom pregleda mokraćnog sistema engleskog buldoga obavio postupak bez kateterizacije, sedativa i anestezije.

Kako navode, pas je nakon toga povraćao krv i krvario iz abdomena, a potom je uspavan.

“Okriveljni se tereti da je propustio da psa zadrži na lečenju i umesto toga da odmah izvrši operativni zahvat u cilju pokušaja saniranja učinjenje greške ili ga uputi u drugu specijalističku ustanovu, on je psa otpustio iz ambulante. Postupanje okrivljenog dovelo je do eutanazije psa 16. juna 2015. godine”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Zagrebački portal navodi da je Mioč proglašen krivim i na sudu Hrvatske veterinarske komore, kada mu je određena kazna na 5.000 kuna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: