Putin: Hvala Trampu i CIA, sprečen napad

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio se američkom kolegi Donaldu Trampu zbog informacija koje je CIA prosledila Rusiji.

Izvor: B92, Beta/AP

Nedelja, 17.12.2017.

17:23

Putin: Hvala Trampu i CIA, sprečen napad
Foto: GettyImages

Uz pomoć tih informacija, ruske bezbednosne službe uspele su da spreče teroristički napad u Sankt Peterburgu i uhapse osumnjičene, prenosi “Raša tudej“.

Ruski lider je svoju zahvalnost, kako se navodi, izrazio u telefonskom razgovoru, dodajući da će ruske bezbednosne službe takođe da podele bilo koju informaciju sa američkim kolegama ako je u pitanju potencijalni napad na američkoj teritoriji.

Kako je ranije saopšteno, ruska FSB uhapsila je članove terorističke grupe povezane sa Islamskom državom.

Ekstremisti su planirali seriju napada na javnim mestima, uključujući i bombaški napad u Kazan katedrali u Sankt Peterburgu.

U aprilu je u bombaškom napadu u sanktpeterburškom metrou poginulo 16 osoba, a ranjeno je više od 50.

To je drugi razgovor Trampa i Putina u četiri dana pošto su u četvrtak razgovarali telefonom o nekoliko tema, a najviše o Severnoj Koreji. Predsednik SAD je u tom razgovoru zahvalio ruskom kolegi na tome što je par sati ranije na redovnoj konferenciji za novinare "priznao veliki ekonomski uspeh Amerike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: