Jovanović: Šta će nam posmatrači OEBS-a?

Dolazak OEBS bi znači da svi treba da prestanemo da se bavimo politikom, jer smo nesposobni da napravimo demokratsku državu, kaže lider LDP Čedomir Jovanović.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

15:12

Jovanović: Šta će nam posmatrači OEBS-a?
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Jovanović je novinarima u sedištu stranke ponovio da se zna pod kojim uslovima dolazi OEBS da posmatra izbore i podsetio da na prošlim izborima u aprilu ove godine nije bilo nijednog prigovora.

"Šta mi to očekujemo od OEBS-a? Hoćemo da ga zovemo u pravljenju opozicione liste ili za medijaciju unutar svake od stranaka koje se raspadaju?”", upitao je Jovanović.

On je dodao da je “sve što se nakon prebrojavanja desilo isključivo je posledica nezrelosti i nesposobnosti da se preuzme odgovornost za izborni rezultat, a to je, kaže, vrhunac nepoštenja”.

"Za razliku od svih njih, ja sam se 5.oktobra borio za ovu zemlju zajedno sa stotinama hiljada drugih u kojoj će se postovati volja građana”, dodao je lider LDP.

Kako je rekao, on želi da pobedi Vučića na gradskim izborima i napomenuo da oni koji žele da ga pobede treba da kandiduju politiku, a ne da spletkare.

“Da je mogao da bira, ne bi izabrao takvu opoziciju, da sa njim imam dnevni kontakt to bih mu rekao…”, kazao je Jovanović.

On je rekao i da se mnogo toga promenilo od 1996. godine kada je predstavnik OEBS-a došao u Srbiju posle lokalnih izbora.

Jovanović je ocenio i da mediji nisu fer i da favorizuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Zašto to rade? Zato što između ostalog jasno vide šta je alternativa, pa računaju, na isti način na koji se to radi u čitavom svetu", smatra Jovanović.

Jovanović je govorio i o Draganu Đilasu i njegovoj tužbi protiv Pinka.

"“On je previse ličan, ne može da shvati da se promenilo vreme. Ono što je on zajedno sa DS pravio danas dolazi i po njega samog. Ne možete da napravite Press i Informer, a da se onda bunite što vas oni grizu, kad su pre toga pojeli sve oko sebe”", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare na pitanje da prokomentariše tužbu.

"Što se tiče odnosa sa Pinkom, prošlo je vreme u kojem je on (Djilas) uticao na program Pinka više nego Željko Mitrović", rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: