"Soros frontalno napada Mađarsku"

Američki milijarder Džordž Soros frontalno napada Mađarsku, ocenio je potpredsednik vladajuće mađarske partije Fides Gergeli Guljas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

21:30

Foto: GettyImages

Prema njegovim rečima, Soros napada Mađarsku preko svojih nevladinih organizacija i birokrata Evropske unije, preneo je Rojters.

Guljas je rekao da Sorosove tvrdnje da je mađarska vlada iznela laži o njemu nisu suštinske i da su i on, kao i Evropska unija, radili na istoj promigrantskoj agendi.

Potpredsednik Fidesa je, takođe, odbacio optužbe koje je izneo Soros, da je mađarska vlada podsticala antimuslimanska osećanja i koristila antisemitske izraze.

Soros je danas prvi put javno odgovorio na napade mađarske vlade, navodeći u saopštenju da su ti napadi sadržali "laži i izvrtanja" i da su bili osmišljeni da od njega stvore lažnog spoljašnjeg neprijatelja.

Soros, koji je rođenjem Mađar i čiji pogledi su u suprotnosti sa vladajućom partijom Fides mađarskog premijera Viktora Orbana, rekao je da Budimpešta "izaziva antimuslimansko osećanje i koristi antisemitske izraze koji podsećaju na tridesete", prenosi Rojters.

On je odbacio tvrdnje iz "nacionalne konsultacije" koju je sprovela Orbanova vlada da Soros želi da naseli milion migranata godišnje u Evropi, prisiljavajući ih da se rasele po državama Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: