Zapaljen automobil uzbunjivaču u Novom Sadu

Uzbunjivaču Zoranu Pandurovu, zaslužnom za otkrivanje korupcije u inspekcijskoj službi u Novom Sadu, zapaljen je automobil ispred njegovog stana u Novom Sadu.

Izvor: B92, pistaljka.rs

Sreda, 11.10.2017.

18:01

Zapaljen automobil uzbunjivaču u Novom Sadu
Foto: Freeimages.com

U eksploziji koja se dogodila u tri sata iza ponoći, u noći između 10. i 11. oktobra, na sreću nije bilo povređenih, ali je jačina eksplozije izazvala veliko uznemirenje javnosti jer se zapaljeni auto nalazio u neposrednoj blizini stambenih zgrada.

Osim automobila Zorana Pandurova, u požaru je oštećeno još jedno vozilo, piše portal pistaljka.rs.

Zoran Pandurov je pomogao koleginici Mariji Beretki da 2015. godine prijavi koruptivne radnje načelnika Uprave za inspekcijske poslove Vladimira Balabana i njegovog zamenika Dejana Šijaka, zbog čega su oni smenjeni u julu 2017. godine, a Balabanu se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja.

Uzbunjivač Pandurov smatra da razlog podmetanja požara treba tražiti upravo u činjenici da je doprineo razotkrivanju korupcije u gradskoj upravi Novog Sada.

”Moram da priznam da sam se bojao da će se ovako nešto desiti. Pretili su mi preko društvenih mreža kada je objavljeno da smo Marija Beretka i ja dobili postupak pred sudom zbog odmazde koju smo trpeli zbog uzbunjivanja“, rekao je Pandurov, koji je zajedno sa Marijom Beretkom svedok na suđenju optuženim čelnicima inspekcijske Uprave.

Pandurov, koji još nije dobio zvanični izveštaj policije, tvrdi da su mu policijski inspektori koji su vršili uviđaj rekli da je utvrđeno da je automobil namerno zapaljen.

“Inspektori su mi rekli da je vozilo bilo poliveno benzinom, koji je prosut sa vrha automobila da se sliva preko šoferšajbne do motora. Šibica je nađena na vrhu automobila“, rekao je Pandurov za Pištaljku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: